keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kolmas sektori


 
Kolmannen sektorin nousu on mahdollista, kun itse tekeminen, osallistuminen, toisten konkreettinen tapaaminen alkavat korostua. Marttoihin kuuluminen on jopa tietyllä tapaa trendikkäämpää nyt kuin aiemmin, kun käsillä tekeminen ja omat taidot korostuvat.
Kolmas sektori tarjoaa monipuolisuutta organisaatioiden kentälle. Toisten auttaminen, uusavuttomuus, toisten kohtaaminen, vapaaehtoistyö ja kansalaistoiminta ovat nousevia trendejä ja tähän kolmannella sektorilla on pitkä historia jo olemassa.

Uusavuttomuudesta on puhuttu vuosikymmeniä. Se nousee keskusteluun, kun perinteiset taidot eivät olekaan enää kaikkien hallussa, koska uudemmat taidot ovat korvanneet niitä.
 
Kasvoton kone-elämä tulee tiensä päähän joskus ja oikeiden ihmisten kohtaaminen kasvotusten tulee palaamaan, jolloin kolmatta sektoria tarvitaan ihmisten kohtaamispaikkana. Taitojen opettajana kolmas sektori on tehnyt pitkään työtä. Erityisesti vanhojen taitojen opettajana kolmas sektori on kunnostautunut esimerkiksi Marttojen ja kansalaisopistojen voimalla. Kolmas sektori onkin tervetullut taitojen ylläpitäjä ja uusien taitojen opettajana sekä aitojen ihmisten kohtaamispaikkana.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti