torstai 9. huhtikuuta 2015

Vihreä sisustus


Vihreä imago kotona ei tarkoita tylsää sisustusta tai designing puutetta. Niin muodissa kuin sisustuksessa vihreys aatteena on nyt in. Hyviltä laatu esineiltä vaaditaan materiaalitehokkuutta ja ekologisuutta, niistä jopa kannattaa maksaa. Kaikki design esineet eivät kuitenkaan ole edes laadultaan korkeatasoisia vaikka niin voisi luulla.

Millaisia sitten ovat ekologiset esineet ja mistä ne voi tunnistaa? Maallikolle tunnistaminen voi olla vaikeaakin, koska tuotteen tuotantoprosessista voi olla vaikea saada selkoa. Kysymällä myyjältä voi saada jotain tietoa. Yleisesti ottaen hyvä tuote on hyvin suunniteltu ja se on kestävä. Suunnittelussa on otettu huomioon ekologiset, eettiset, taloudelliset, sosiaaliset ja esteettiset näkökulmat. Se ottaa huomioon luonnon kestokyvyn. Toteutuksen osana on luonnonvarojen säästämien, uusiutuvien luonnonvarojen käyttö mahdollisuuksien mukaan ja tuotantoprosessi, joka kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän.

Helppoja tunnistettavia ekologisia tuotteita ovat itse tehdyt muoti- ja sisustustuotteet. Silloin tietää tuotteet alkuperän ja tuotantoprosessin. Luonnonmateriaalit, kuten puu,  näkyvätkin paljon tänä päivänä sisustuksessa. Tavaroita osataan myös uusiokäyttää ja keksiä tavaroille uusia käyttötapoja. Tämä osoittaa muun muassa sen, että osaamme ajatella luovasti, kun rahaa ei ole yltäkylläisesti käytössä ja olemme saaneet enemmän tietoa omien tekojemme ympäristövaikutuksista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti