keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Aprillia,aprillia


”Aprillia,aprillia. Syö silliä. Juo kuravettä päälle.” Aprilli-päivä on taas täällä. Se vaatii jokaiselta aivojen sopeuttamista huumori-osiolle.

Huumori on haastava laji. Toiselle nauraminen ei ole parasta huumorin lajia. Toisen kanssa nauraminen, on jo hieman parempaa huumoria. Itselle nauraminen on parasta huumoria: Se, että osaa nauraa itselleen ja hyväksyy omat puutteensa. Tämä on oma haasteensa.

Mikä tekee huumorista haastavan? Tähän pystyisi varmasti vastaamaan sitä työkseen tekevät koomikot, joten TV5:n uusi Koomikot-sarja ansaitsee maininnan. Katsomalla sarjaa, voi saada paremman käsityksen huumorista lajina. Yksi haaste huumorille on kuitenkin se, että siinä liikutaan häilyvällä rajalla – mikä on hauskaa ja mikä ei. Tähän kun vielä lisää ihmisten erilaisuuden, niin ymmärtää, miten haastavasta lajista on kyse. Ihmisten erilaista reagointia asioihin voidaan usein kuvata 20-60-20 –periaateella: 20 % tykkää, 60 %:lle asia on ihan sama ja 20% vastustaa periaatteestakin.

Joten tänään, kun joku aprillaa, niin yritetään kääntää aivot 20%:lle tykkään vastaanotolle ja hymyillä hyvälle huumorille. Ilkivalta ei kuitenkaan ole huumoria, joten aprillaajaltakin vaaditaan hetken mietintää, onko kyseessä oikea aprillaus vai ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti